HTC - corona-update (27/dec/2021)

27 december 2021


Beste allen,

Ik hoop dat jullie fijne feestdagen hebben gehad. 

Helaas moet ik jullie zo vlak na de kerst wederom een bericht sturen met aangepaste coronamaatregelen voor tennissers. 

De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport aan gemeenten laten weten dat dubbelen toch niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen.

Dit is heel erg vervelend voor ons allemaal. Wat ons betreft kan tennis buiten veilig op 1.5 meter afstand. Maar het is even niet anders... Wat mag wel?

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten tennissen, met inachtneming van 1.5 meter afstand onderling. Dit houdt in dat twee spelers per baan zijn toegestaan; alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Het clubhuis moet gesloten zijn, maar er mag wel gebruik worden gemaakt van de toiletten.

Uitgebreide informatie over de maatregelen die voor sporters gelden is te vinden op internet:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

 

Vriendelijke groet,

Annet Rozema
voorzitter

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 341 3207

Address

Ten Katestraat 34
2394 TC Hazerswoude-Rijndijk

KVK-nummer

40445628